Office on wheels
20/01/2022

Primeur: een nieuw - mobiel - opleidingslokaal voor PraktijkCoach

Eerste Vlaamse "Office on Wheels" gaat testfase in

Vanaf september pendelen een 100-tal werknemers van en naar hun vaste werkplek met een gloednieuwe autocar, uitgerust als een echt kantoor op wielen. Gedurende 6 maanden zetten zij zo hun reistijd om in werktijd. De rest van de dag wordt de bus gebruikt om aan artsen en zorgverstrekkers opleidingen te geven omtrent het gebruik van de e-Gezondheidsdiensten, en digitale transformatie.   Meteen is dit project goed voor een absolute primeur voor het Vlaamse zorglandschap.

Bedoeling van het project is om te achterhalen of dit nieuwe transportmiddel een duurzaam alternatief kan bieden voor woon-werkverkeer.  Tegelijk wordt er met het mobiele opleidingslokaal eveneens bekeken hoe dit concept kan leiden tot een nieuwe aanpak van opleidingen en tot nieuwe businessmodellen in de autocarindustrie.
30% van de beroepsactieve bevolking is meer dan 30 minuten onderweg van of naar het werk. 9% heeft zelfs meer dan 60 minuten nodig. Zo blijkt uit het Onderzoek Verplaatsingsgedrag Vlaanderen. Ook het aanbod van opleidingen wordt hiermee zelfs letterlijk "dichter tot bij de gebruikers" gebracht.

Het rijdende kantoor verlaagt de filestress van de werknemers en de trainees en heeft daarmee een positief effect op hun werk-levensbalans.

Daarnaast sprak ook het groene karakter van dit concept Colruyt Group en partner PraktijkCoach aan. Vierentwintig mensen verplaatsen zich in één voertuig. Dit zorgt voor minder voertuigen op de weg en een bijna zes keer kleinere CO2-uitstoot.

De kantoorbus biedt dezelfde faciliteiten als een standaard kantoor of opleidingslokaal. Via een optimale verbinding kan iedere cursist-zorgverstrekker voor de opleiding inloggen op het oefenplatform van Eénlijn.be.  Daarnaast beschikt de autocar over voldoende stopcontacten, een printer, koffiemachine en toilet.

Opleidingen éénlijn.be en PraktijkCoach vanaf 1 oktober

Vanaf 1 oktober biedt PraktijkCoach in het kader van het project Eénlijn.be - én in de streek waar de testperiode wordt gevoerd - een reeks opleidingen aan in de 'Office on Wheels.'  Als u in het Pajottenland actief bent, betekent dit voor u: minder ver rijden, tijdswinst en kennis maken met opleidingen in een innovatieve omgeving. 

Het aanbod aan boord van de 'Office on Wheels' vindt u binnenkort op de website van PraktijkCoach en op de site van Eénlijn.be

Ontsluiting andere bedrijventerreinen

Deze innovatie kan een mogelijke oplossing bieden voor de ontsluiting van bedrijventerreinen of regio's die vandaag moeilijk bereikbaar zijn.  Het is dan ook de bedoeling om, na een positieve evaluatie van de test, andere grote bedrijven en bedrijven terreinen van dit concept te overtuigen en het uit te rollen in de rest van België.

 Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport: “Er werd reeds een studie aangevraagd om alle mogelijke potentiële trajecten in Vlaanderen in kaart te brengen. De eerste resultaten zien er alvast veelbelovend uit. ’Office on Wheels’ is een innovatie die, mits een goede uitwerking en een stevig businessplan, een nieuw businesspotentieel kan betekenen voor de autocarindustrie. Zowel de aanbod- als vraagzijde tonen alvast veel interesse.”

 De kantoorbus werd gebouwd door VDL Bus en Coach en wordt uitgebaat door het West-Vlaams autocarbedrijf Mandel Car. De wificonnectie wordt voorzien door Icon en Proximus.

 Dit project kwam mede tot stand dankzij de financiële ondersteuning van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Partners

Autocars Polder, BAAV,Coach Partners, De Hauwere ('t Ros Beiaard),GEOBustours, Gino Tours, ICON,TheShift, MandelCar, Parmentier Autobus, PraktijkCoach, Proximus, Reizen Muylaert NV,Staf Cars,Transibus, VDL bus Roeselare,VIM,Voka Kamer van KoophandelVlaams-Brabant.

CareCoach

Ben je zorgverstrekker? Dan is het voor jou wellicht nuttig om de webpagina van ons zusterbedrijf "CareCoach" te bezoeken. CareCoach staat in voor alle commerciële activiteiten, rechtstreeks aan zorgverstrekkers.

Ga naar carecoach.be